Skip to content

De zakenjongens

by admin on december 14th, 2011

Na ruim een jaar nadenken over manieren om de jongens van de straat (die vodden verzamelen) te helpen, zijn we nu dan echt begonnen.
6 weken geleden zijn we begonnen met een bijeenkomst met als hoofddoel; hen vragen hoe we hen kunnen helpen. We waren ons er zeer bewust van dat onze hulp ook een sterke afhankelijkheid bij hen op kon wekken, daarom stelden we verschillende vragen aan hen. In de hoop dat ze zelf met goede ideeën kwamen.

The first meeting

We zijn de bijeenkomst gestart met een maaltijd en een laagdrempelige discussie over klein bedrijf met veel praktische voorbeelden. Dit kwam uit op echte ideeën voor het starten van kleine zakenprojecten. Daarvoor hebben we hen toen hun eerste leningen gegeven.
We hebben nu een groep van ongeveer 20 jongens van 15 tot 20 jaar oud. Ze zijn allemaal de laatste jaren op straat bezig geweest met het verzamelen van vodden en oud ijzer, om dit dan weer te verkopen voor eten en huur. Ze wonen allemaal in de krottenwijk van Masese en hebben geen toekomstperspectief op iets anders dan dit.

a market ticket

We hebben nu 6 jongens genoeg geld geleend om een klein handeltje op te starten en 2 van hen hebben die lening al weer af betaald. De leningen lagen tussen $4 en $20. Ze zien onze projectmanager, Moses, dagelijks. Hij verzamelt de terugbetalingen van de leningen en helpt hen met het omgaan met hun geld.

Drie keer per week hebben ze praktische wiskundelessen en 1 keer per week komen we bij elkaar om nieuwe ideeën te bespreken en leningen uit te geven.
We houden jullie op de hoogte…

From → Uncategorized

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS